Glas in lood Atelier

Van der Tak

Het maken van een nieuw glas in lood ruit

Het maken van een nieuwe ruit is een beleving, een mooie creatieve reis naar uw nieuwe raam. In een eerste verkennend gesprek tasten we het beeld af wat u in gedachten heeft. Dit beeld wordt omgezet in een schets. Van schets naar de definitieve tekening en de te gebruiken kleuren. Dit is weer de basis voor de loodtekening. Dan worden de kleuren van het glas uitgezocht. Dit geheel leidt tot een punt waarin het raam klaar ligt voor akkoord. De reis gaat dan verder in een ambachtelijk gedeelte waar het de loodtekening in snijtekening wordt omgezet, het glas gesneden met de snijmallen. Het schilderwerk wordt gedaan gevolgd door het branden. Zijn alle glaspanelen klaar dan begint het lood zetten en afwerken van het raam.

 

Het allermooiste moment is het plaatsen van het nieuwe raam in de sponning op de plek die u heeft uitgekozen. Dan begint het raam te leven. Het altijd wisselende daglicht voegt kleur en emotie toe ...... u schildert immers met licht. 

Van toegevoegde waarde

Schilderen met licht ..... klassiek of modern, een waardevolle toevoeging aan uw leefomgeving

Uw eigen ontwerp realiseren

U het een ruit gezien gezien...zo mooi. In uw gedachten heeft zich een eigen beeld daarvan gevormd. Zou dit uitgevoerd kunnen worden?

Neem vrijblijvend contact op.